+36305207336 info@kkv-tuning.hu
Vigyázz…kész…tuning!

Üdvözlünk a kkv-tuning támogató iroda honlapján!

Már egy ideje saját projektekben gondolkodunk, hogy az évek alatt megszerzett tapasztalatainkat ne csak a munkahelyünkön hasznosítsuk. Elsősorban a munkaerővel, mint erőforrással foglalkoztunk. Ezek a projektek, amikből magunk is rengeteget tanultunk, félbemaradtak és az idő is túlmutatott az érvényességükön.

Megtapasztaltuk, hogy akár egy nagyvállalatot, akár egy kisvállalkozást tekintünk, a fejlődés kulcsa a tanulás és a változó körülményekhez való folyamatos alkalmazkodás.

A nagyobb vállalkozások általában több elkölthető forrással rendelkeznek, de e pénzügyi források felhasználása nem feltétlenül hatékony. Aki e körben járatos, ismeri a jelenséget, hogy egy új menedzsment érkezésével általában új szelek kezdenek fújni. Esetenként sok pénzt költenek új rendszerek bevezetésére, új szervezeti stratégiára és a szervezet mégsem működik jobban, nem teljesít hatékonyabban.

A mikro- és kisvállalkozások más gondokkal küzdenek. Ebből a legjellemzőbb az, hogy hatékonyan működő szervezet kialakítására nincs elég pénzük (és talán akaratuk sem). Inkább költenek eszközök beszerzésére, mint a munkaerő vagy akár a szervezet fejlesztésére. Hisz ha vásárolnak egy gépet, annak az eredménye akár másnap értékelhető, míg a munkaerőre és a szervezetre fordított forintok hatása hosszú távon érezhető. Senki nem becsüli meg az olajozottan működő szervezetet egészen addig, amíg meg nem tapasztalta a rosszul működő szervezet kártékony hatását.

Azt is megtapasztaltuk, hogy a külső segítség (pl. tanácsadó cégek) igénybe vétele is elsősorban a nagyobb vállalkozásokra jellemző. Persze ennek oka az is, hogy e cégek óradíja a csillagos eget súrolja. És azt is megtapasztaltuk, hogy különösen az önfoglalkoztató vállalkozásból kinövő mikro- és kisvállalkozások a self-made módszert nehezen engedik el. Hisz rengeteg energiát fektettek a vállalkozásuk létrehozására, “nehogy már más jobban tudja, hogy mit kell tenni”.

Márpedig mi mégis arra vállalkozunk, hogy a tapasztalatainkat és a tudásunkat a mikro- és kisvállalkozásoknak ajánljuk. Azért tesszük ezt, mert láttunk néhány jól induló kisvállalkozást azért eltűnni, mert nem tudott alkalmazkodni a vállalkozás fejlődésében kikerülhetetlenül jelentkező kihívásokhoz. Olyan támogató szolgáltatásokat dolgoztunk ki, amelyek a mikro- és kisvállalkozások méretéhez, lehetőségeihez alkalmazkodva segíthetik a hatékonyabb működést.

Látjuk, hogy napjainkban mintha álmából felébredt volna a gazdasági kormányzat. Célul tűzte ki a mikro- és kisvállalkozások támogatását és ez jó hír, örüljünk neki és mindenkit arra biztatunk, hogy használja ki.

Mégis az maradt a meggyőződésünk, hogy van helyük a szolgáltatásainknak a piacon. Azon dolgozunk, hogy a fejlődés, a hatékonyság, a siker, a lendület megteljenek valódi tartalommal a partnereink számára.

Share This