ha feleslegessé vált, szabadulj meg tőle

Egyszerűsített végelszámolás

Ha a fiókban porosodik…

A 90-es években alapított cégek egy része alvó állapotban lapul. Nem működnek, már nincs rájuk szükség. Könnyű volt megalapítani őket, és sokáig nehéz volt megszabadulni tőlük.                                      

Az egyszerűsített végelszámolás lehetővé válásával ez a helyzet megváltozott. Ha a cégednek nincs tartozása, akkor 150 napon belül megszabadulhatsz tőle és a cégedet törölni fogják a cégnyilvántartásból.

 

Ez most tényleg egyszerű! Nincs szükséged ügyvédre, csak egy elhatározásra, hogy végleszámoltatod a szunnyadó cégedet!

 

Nincs ügyvédi díj, nincs illeték, nincs közzétételi díj és nincs szükség könyvvizsgálóra sem.

 

A folyamat kiszámítható, csak végelszámolással járó munka egyszeri díját kell megfizetned.

 

Az egyszerűsített végelszámolás működhet a céged számára is.

Nézd át a feltételeket!

Működik az egyszerűsített végelszámolás, ha ….

  • a cégednek nincs tartozása, nincs kifizetetlen kötelezettsége. Amennyiben mégis van, akkor viszont a cégedben kell erre fedezet.
  • a céged nem könyvvizsgálatra kötelezett. Amennyiben bármely okból a céged könyvvizsgálatra kötelezett, sajnos nem választhatja az egyszerűsített végelszámolást.
  • a céged egyszerűsített végelszámolása 150 napon belül befejezhető.
  • a céged a tevékenységét valóban befejezte. Az egyszerűsített végelszámolás alatt csak a végelszámoló – a társaság képviselője- lehet jogviszonyban.
checklist

Az egyszerűsített végelszámolás folyamata kiszámítható és gyors.

Használd ki a lehetőséget és szabadulj meg a feleslegessé vált cégedtől!

hotline

Az egyszerűsített végelszámolás folyamata

  • Átvizsgáljuk a céged helyzetét. Amennyiben megfelel a jogszabályi feltételeknek, meghatározzuk az egyszerűsített végelszámolás kezdő napját és erről elkészítjük a taggyűlési  jegyzőkönyvet és bejelentjük a NAV-nak, helyi adó hivatalnak.
  • A tevékenységet záró bevallások és beszámoló elkészítése és közzététele. Ez nem az egyszerűsített végelszámolás része, a könyvelőd is elkészítheti, de mi is megcsináljuk a rendelkezésünkre bocsátott adatokból.
  • Az egyszerűsített végelszámolás kezdő napjától a céged nem működhet. Kivárjuk a jogszabályban előírt határidőt,  és maximum 150 napon belül befejezzük a végelszámolást.
  • Elkészítjük az egyszerűsített végelszámolást lezáró bevallásokat és beszámolót, és kérjük a cég törlését. Elkészítjük a törléshez a taggyűlési jegyzőkönyvet és a vagyonfelosztási javaslatot is.
  • Mindent elektronikusan intézünk. Veled is elektronikusan tartjuk a kapcsolatot, az ügyintézésnek nem feltétele a személyes kapcsolattartás.

Az egyszerűsített végelszámolás lebonyolításának költsége kiszámítható.

Nincs illeték, nincs ügyvédi költség, nincs közzétételi és könyvvizsgálati díj. Csak az egyszerűsített végelszámolás munkadíját kell megfizetned.

Az egyszerűsített végelszámolás díja 65.900,- Ft (ÁFA nélkül).